O složení Tatranek
Opavia Tatranky bez průmyslově ztužovaných tuků!
Kdo by neznal legendární Opavia Tatranky? Prodávají se ve čtyřech příchutích, patří k nejprodávanějším oplatkám u nás a jsou velmi oblíbenými společníky pro aktivní odpočinek. Nejenže se Opavia Tatranky vyrábějí pouze z těch nejkvalitnějších ingrediencí, ale nyní mají navíc vylepšené nutriční složení. Změny nutričního složení se týkají tuků obsažených v těchto oblíbených oplatkách - už v nich nejsou obsaženy žádné průmyslově ztužované tuky.
Tuky jsou důležitou součástí lidské výživy, jsou jednou ze základních živin, bez nichž by náš organismus nemohl správně fungovat. Je však velmi důležité rozlišovat, jaké tuky do svého jídelníčku zařadíme. Odborníci upozorňují na nepříznivý vliv některých složek tuků. To se týká i obsahu trans nenasycených mastných kyselin (TFA) v některých rostlinných tucích. Při zpracování rostlinných tuků mohou vznikat trans nenasycené mastné kyseliny (TFA), které jsou odborníky také považovány za zdraví škodlivé. TFA přispívají zejména ke zvýšení hladiny LDL, tzv. „zlého cholesterolu“, a tím způsobují předčasné projevy kardiovaskulárních onemocnění – tedy aterosklerózy (kornatění tepen, vyšší výskyt infarktu, mozkových příhod), rozvoj metabolického syndromu – diabetes mellitus, vysoký krevní tlak, poruchy vstřebávání tuku či obezita.
Opavia Tatrankám na jejich spotřebitelích záleží, a proto teď neobsahují žádné průmyslově ztužené tuky. Přitom si ale stále uchovávají stejně dobrou chuť, kterou máte rádi.